Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zakjes met drollen stromen binnen bij Dierenpark Amersfoort

  •  
25-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
555 keer bekeken
  •  
poepende hond

Poepende hond

© Henny Radstaak

De poepactie van Dierenpark Amersfoort begint te lopen. Dierbezitters hebben de afgelopen dagen tientallen zakjes met uitwerpselen van hun huisdieren ingeleverd. Die worden door de dierentuin gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. "Het loopt inmiddels best wel goed. Ook vandaag is er al het nodige ingeleverd", beaamt een woordvoerster.

Alles is welkom

Deelnemers hebben zakjes met drollen van onder meer een slang, gekko, hond, kat, wandelend blad en konijn gedropt. "Er komt van alles voorbij. We hopen op zoveel mogelijk verschillende diersoorten. Alles is welkom", aldus de voorlichtster.

Onderzoek naar vertering

Het dierenpark werkt samen met het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), dat de uitwerpselen onderzoekt. De wetenschappers zijn benieuwd hoe lang enzymen, oftewel eiwitten, erover doen om voedsel te verteren en voedingsstoffen af te breken in het lichaam. Ook willen ze weten of bijvoorbeeld planteneters andere enzymen hebben dan vleeseters.

Doe mee!

Deelnemers moeten een klein beetje poep van hun huisdier verzamelen in een boterhamzakje of hondenpoepzakje. Dat zakje kan vervolgens in een hersluitbaar zakje met zipsluiting, met daarop een sticker met de diersoort en het ras. Rechts voor de ingang staat een grote box waar het zakje ingeleverd kan worden.

De inleveractie duurt nog tot 7 mei.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.