Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zaak tegen beruchtste olifantenstroper

  •  
07-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_52.jpg
Op maandag 10 juni begint in Kameroen de zaak tegen een van de meest beruchte olifantenstropers van Centraal-Afrika, Symphorien Sangha.
De legendarische illegale jager zoals hij ook wel wordt genoemd is op 4 oktober vorig jaar opgepakt in het zuid-oosten van Kameroen.
Soedanese stropers
Sangha wordt er ondermeer van verdacht dat hij in 2010 Soedanese stropers heeft geholpen om de grens met de Centraal-Afrikaanse Republiek over te steken. Bij deze actie werden 25 olifanten gedood. Hij riskeert volgens de Kameroense wet een gevangenisstraf variërend van een tot drie jaar en/of een boete die kan oplopen tot 20.000 US dollars.
Gevangenis
In zijn zaak zullen ondermeer de conservator van Dzanga Sangha Special Reserve in de Centraal Afrikaanse Republiek en een ecoguard die door Sangha is beschoten getuigen. Sangha zit vast in de gevangenis in Yokadouma, in het zuid-oosten van Kameroen vlakbij de grens met de Centraal-Afrikaanse Republiek.
 
Het WNF ziet deze zaak als een uitgelezen kans voor Kameroen om te laten zien dat ze serieus werk maken van handhaving.
Bron: WNF
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.