Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Zaagschubadder tussen goederen containerschip

  •  
18-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Een zeer giftige zaagschubadder heeft een lange zeereis overleefd. De verstekeling werd deze week in een containerschip in de Rotterdamse haven gevonden. De slang is ondergebracht in de reptielenzoo Serpo in Delft.
Een woordvoerder van Serpo zei donderdag dat de adder behoort tot de tien gevaarlijkste soorten van gifslangen ter wereld. De zoo weet niet waar het reptiel vandaan komt, omdat het schip waarmee het gereisd heeft de afgelopen elf havens heeft aangedaan tussen Singapore, via het Suezkanaal totaan de Rotterdam.
Serpo omschrijft de slang als temperamentvol, niet schuw voor mensen en nogal snel met bijten uit verdediging. Het gif is krachtig en zonder goede behandeling is de kans op sterven liefst 36 procent. Bij andere zeer gevaarlijke slangen zoals cobra's en ratelslangen is de kans daarop maar 3 procent.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.