Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Yvonne en de varkens

  •  
03-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
'Alleen de knor wordt niet gebruikt' is de titel van een bijzonder boek over varkens. Yvonne Kroonenberg heeft een jaar lang de varkensindustrie gevolgd. Van het KI-station tot de slacht. Vroege Vogels gaat met de schrijfster naar een varkensboer in Schagen. Op naar het biologische bedrijf van Ruud Wennekers.
Een verantwoording van Yvonne Kroonenberg: "Alleen de knor wordt niet gebruikt draagt een boodschap uit en dat is een verandering. Met alle eerdere boeken die ik heb geschreven, had ik geen ander doel voor ogen dan het plezier dat ik heb in het werk. Ik hoefde geen sokken, ik wilde breien. Van dit boek hoop ik dat het de mensen vleesvrezend zal maken, zoals een gelovig mens godvrezend is. Dat betekent dat ze eerbied zullen voelen voor het leven dat aan hun maaltijd voorafging en dat ze beseffen dat ze invloed hebben op de omstandigheden waarin een varken leeft en sterft. Daar had ik de aanblik van de ellende voor over."
Het boek is geschreven op uitnodiging van Stichting Varkens In Nood en van hen is ook de foto van Yvonne en Lola. En ook het bovenstaande filmpje.
Alleen de knor wordt niet gebruikt
ISBN: 9789025430481
Prijs: € 10,00      
Uitgeverij: Contact
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.