Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

WWF Petitie: teken voor een krachtige EU-bossenwet

14 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
regenwoud_palmbomen_pixabay
Door ontbossing en bosbranden is de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde verdwenen. En het gaat maar door: de ontbossing in de Amazone is de afgelopen twaalf maanden met 35% gestegen en in de Pantanal zijn de bosbranden met 205% toegenomen dit jaar! Dit heeft grote consequenties voor de dieren die er wonen, maar ook voor onszelf.

Elke 2 seconden verdwijnt een stuk bos ter grootte van een voetbalveld. 75% van alle natuurbranden wereldwijd wordt veroorzaakt door mensen

Levende bossen, voor een leefbare aarde

We zorgen niet goed voor de bossen. Door onze manier van leven, gaan bossen en andere kwetsbare natuurgebieden in een alarmerend tempo verloren. Grote stukken natuur verdwijnen om plaats te maken voor landbouw en veeteelt. Op dit moment kunnen producten afkomstig uit recent ontboste gebieden gewoon worden verhandeld op de Europese markt.

De oplossing?

Een krachtige EU-bossenwet die er voor zorgt dat deze producten niet op de Europese markt komen. De Europese Commissie werkt hard aan zo’n bossenwet en vraagt jou, als EU-burger, om je mening te geven. WNF is een actie gestart zodat meer mensen hier gehoor aan geven.

Lees meer over deze actie

Bron: WWF

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.