Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

World Cleanup Day

20 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuut
opruimen afval

© Bron: Pixabay

Zaterdag 21 september vindt de jaarlijkse World Cleanup Day plaats. Dit is een grote wereldwijde opruimactie waar 160 landen tegelijkertijd zoveel mogelijk zwerfafval verzamelen. Dit doen ze niet alleen om een grote hoeveelheid afval uit het straatbeeld te houden, maar ook om meer waardevolle informatie te verkrijgen over de herkomst van het zwerfvuil. Deze informatie is namelijk essentieel bij het vinden van structurele oplossingen. Zo kunnen er bijvoorbeeld betere verpakkingen worden ontwikkeld of statiegeld kan worden ingevoerd op veel voorkomende afvalitems.

Hoe werkt het?

Je kunt je aansluiten bij een bestaande opruimactie, maar je kunt zelf ook met een groep mensen een actie opstarten. Belangrijk is wel dat je het afval dat je verzamelt vastlegt met de speciale afvalapp, te downloaden via de website , waar je ook meer informatie kan vinden over hoe je mee kunt doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's