Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Woonbeurs in teken van groen

  •  
05-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_334043.jpg
Groen en duurzaam staat centraal tijdens het jaarlijkse evenement Inside Design Amsterdam van donderdag 13 tot en met zondag 16 september. Naast de gebruikelijke designroute door de stad, is er voor het eerst een festivallocatie, het Westergasterrein.
Op het Westergasterrein staat onder andere het Greenhouse, een marquette op ware grootte. Daarin en -omheen valt van alles te doen en te zien, zoals een verticale tuin en de nieuwste designmeubelen. Het greenhouse is speciaal gemaakt voor een gezin van drie personen: vader, moeder en een kind. Mensen kunnen er inspiratie opdoen om de inrichting van hun huis groener en duurzamer te maken. ,,Zie het als een soort lijstje waarop je kunt wegstrepen om zo tot duurzaam wonen te komen'', aldus samensteller Mirelle Sahetapy.
In de Greenhouse staat wel een energiezuinige wasmachine, maar geen wasdroger, want die is energieverspillend. ,,Dan kiezen we dus voor een waslijn, maar dan wel een modern, nieuw en vernuftig ophangsysteem'', vertelt Sahetapy. Het gaat niet direct altijd om ecodesign, maar vooral om het aanmeten van andere gewoontes, handelingen en ander gebruik van niet-ecoproducten, zoals korter douchen om water te besparen en warmer aankleden om minder te hoeven stoken. Het hele onderwerp wordt zowel beeldend als praktisch vertaald.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.