Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolvin Naya beet niet acht schapen dood

  •  
26-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Wolf

© Fotograaf: raymonidas

Wolvin Naya is niet verantwoordelijk voor de dood van acht schapen op een boerderij in Ranst in de provincie Antwerpen. Het dier was de laatste dagen niet in de buurt van Ranst en kan de schapen die daar zijn aangetroffen niet hebben doodgebeten.

Militair domein van Leopoldsburg

Dat blijkt uit de gps-gegevens van haar tracker, meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Naya vertoeft in de buurt van het militair domein van Leopoldsburg. De verdenking van de aanval viel op haar omdat ze vorig weekend wel hoogstwaarschijnlijk twee schapen doodbeet op een boerderij in Meerhout, nog geen 20 kilometer verder.

Tracker

De tweejarige Naya dook begin dit jaar in België op. Ze liep vanuit Duitsland, waar wetenschappers haar met een tracker uitrustten, via Nederland naar Belgisch Limburg. Met de Duitse onderzoeker die de gps-gegevens van de wolvin volgt is nu afgesproken dat het INBO op de hoogte wordt gesteld zodra ze Leopoldsburg verlaat.
Bron: ANP

Meer over:

naya, wolvin, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.