Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boswachters zetten vraagtekens bij aanrijding wolf

  •  
08-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2426 keer bekeken
  •  
wolf_natuurmonumenten

Wolf op de Veluwe

© Wolvenmeldpunt

Boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten baalt enorm van de dood van de wolvin, die zaterdag werd doodgereden op de N224 bij Ede. Dat zegt hij tegen Omroep Gelderland. De boswachter weet zeker dat verstoring door mensen ten grondslag ligt aan de dood van de wolvin. "Als mensen op de wandelpaden blijven, is er niets aan de hand. Nee, ik heb geen bewijs dat dat hier gebeurd is. Dat weet ik."

Geen bewijs

"Je moet altijd alles bewijzen voor je het zegt, maar voor mij en de andere boswachters is er niets logisch aan dat de wolvin op dat tijdstip de N224 oploopt. 's Morgens vroeg, misschien. Of 's avonds laat. Maar niet om 11.00 uur. Als je je gezonde verstand gebruikt en één en één optelt, weet je hoe het zit. Ik ben er echt even klaar mee."

Paartijd voor de wolven

De timing kon niet ongelukkiger. "We zitten middenin de paartijd", legt boswachter Theunissen uit. "Normaal gesproken was het vrouwtje in deze periode zwanger geworden en had ze na 63 dagen een welp gekregen. Ze was loops, groef al holen." De dood van de wolvin leidt vrijwel zeker het vertrek in van de wolf. "Het is aannemelijk dat hij vertrekt", erkent Theunissen.

Bron: ANP

Meer over:

boswachter, wolvin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Maria van der Heijden
Maria van der Heijden12 mrt. 2021 - 13:07

Goede dag, als ik dit bericht lees is mijn eerste gedachte: in Nederland wonen relatief veel mensen, ik weet dat je hier en daar geacht wordt op de paden te blijven maar waar is de grens? Ik ben geneigd te zeggen: geef de mensen de ruimte. Hoeveel wolven wil je hebben op hoeveel plekken? en wat is de konsekwentie voor de ruimte voor de mens in de natuur? Met vriendelijke groet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.