Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wolf is welkom, maar...

28 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
wolf_44.jpg
Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken presenteerde deze week het langverwachte advies van onderzoeksinstituut Alterra over de komst van de wolf van Nederland. De wolf krijgt een wettelijk beschermde status, maar de belangrijkste aanbeveling uit het rapport neemt de staatssecretaris niet over: de oprichting van een Wolvenbureau, een centraal informatiecentrum dat voorlichting zou moeten geven over hoe om te gaan met de wolf.
Nederlandse wolf
Er wordt al jaren rekening gehouden met de terugkeer van de wolf naar Nederland. In de landen om ons heen, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken, zitten solitaire wolven of zelfs roedels. Deze zomer leek het er even op dat de wolf ook Nederland had bereikt. Maar de Luttelgeestse wolf bleek bij wijze van grap te zijn neergelegd.
wolf_GvdSchans
Fotograaf: GvdSchans

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.