Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolf in het veld | Zelf Geschoten

  •  
19-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6437 keer bekeken
  •  

Vorige maand heeft Bert twee wolven van een afstand vastgelegd! Spectaculaire beelden hoe deze echte roofdieren door het hoge gras rennen.

Van poedel tot pitbull, alle hondenrassen stammen af van de wolf. Je herkent de wolf het beste aan de dik behaarde, afhangende staart. Honden krullen hun staart meestal op of steken hem omhoog. De wolf heeft verder een brede kop met wijduitstaande, naar de top toe iets afgeronde oren, een stevige nek en borst en een rechte rug. De vacht is meestal grijs met rossig bruin.

Er worden steeds vaker wolven gespot in het land. Op de fotopagina kregen we van makkus en irma65 twee mooie foto's binnen van wolven in het wild:

bijzondere-ontmoeting_6285f7103fcaf_medium

Oog in oog met de wolf

© makkus

puur_62869b6852eda_medium

Wolf in het bos

© irma65

Omdat wolven schuwe dieren zijn, vermijden ze mensen over het algemeen. Als ze zich niet bedreigd voelen, vormen ze ook geen bedreiging voor de mens. Als je een wolf tegenkomt, houdt dan afstand en blijf kalm. Loop de wolf niet achterna en voer het dier ook niet. Wanneer een wolf de associatie maakt tussen mens en voedsel, zullen ze te vertrouwd raken en mensen minder schuwen.

Meer over:

zelf geschoten, wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

RuudvDijk
RuudvDijk22 mei 2022 - 13:18

Wolven horen niet in Nederland thuis, ons landje is veel te klein!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.