Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolf doodgereden in België

  •  
12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolf

© bron: pixabay

Kort nadat zondagochtend in Belgisch Limburg twee doden schapen waren gevonden, is er een wolf doodgereden. Dat gebeurde in Neeroeteren. Eerder meldde persbureau Belga op gezag van natuurvereniging Landschap vzw dat er een wolf rondliep in het gebied en dat dat dier vermoedelijk uit Nederland kwam. De dode wolf is gevonden langs de weg en wordt opgehaald voor onderzoek.

Tweede wolf

In het gebied loopt al een paar weken een wolvin rond genaamd Naya, maar die draagt een halsbandzender, is erg schuw, en valt hoogstwaarschijnlijk geen schapen aan. De natuurvereniging gaat er dus vanuit dat er een tweede wolf rondloopt, die bovendien vermoedelijk uit Nederland komt. Het lijkt erop dat deze tweede wolf nu is doodgereden.

Dood schaap

In België ontdekte zowel een schapenhouder uit Bree als een collega uit Rotem dit weekend een dood schaap. Er zijn DNA-monsters genomen. Zaterdag kwamen ook meldingen binnen van mensen in het gebied die een wolf hadden gezien. Het is nu wachten op de informatie uit de halsbandzender van Naya om haar uit te sluiten als de doder van de twee schapen.
In Nederlands Limburg waren er de afgelopen dagen meldingen van een wolf in onder meer Lottum, Venlo en Heythuysen.
Bron: ANP

Meer over:

wolf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.