Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wolf bij Winterswijk dood gereden door trein

  •    •  
25-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
495 keer bekeken
  •  
puur_62869b6852eda_medium

Wolf in het bos

© irma65

Een wolvin is dinsdagmorgen in het buurtschap Corle bij Winterswijk in de Achterhoek doodgereden door een trein. Dat gebeurde bij landgoed Mentink aan de Dollemansweg volgens een wijkagent op Facebook. De dode wolf is voor onderzoek naar het laboratorium van de Wageningen Universiteit gebracht.

Het is de zevende keer dit jaar dat een wolf slachtoffer wordt van een verkeersongeval volgens cijfers van BIJ12, het bureau dat de wolvenzaken afhandelt voor de provincies. Mogelijk was de dode wolvin bij Corle een zwerfwolf die vanuit Duitsland naar Nederland kwam.

In deze tijd van het jaar gaan jonge wolven op zoek naar een eigen territorium. Daarbij kunnen ze honderden kilometers afleggen. In de Achterhoek hebben zich voor zover bekend nog geen wolven gevestigd. Het laboratoriumonderzoek zal meer vertellen over de afkomst van de dode wolvin.

Natuur rondom Winterswijk

Het landschap rondom Winterswijk bestaat vooral uit kleine akkers en weilanden, vennen, koeien in de wei en stukjes bos tussen de akkers. Er liggen hier 14 natuurgebieden die beheert worden door Natuurmonumenten. Drie daarvan genieten internationale bescherming als Natura 2000-gebieden en zijn zo onderdeel van een samenhangend netwerk van beschermde natuurgebieden in Europa. Een gebied waar Vroege Vogels in 2018 ook op bezoek is geweest.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.