Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WNF waarschuwt vakantiegangers voor foute souveniers (met video)

  •  
24-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_190999.jpg
Circa 1000 vakantiegangers werden dit weekend op Schiphol op de foto gezet met een levensgrote papegaai, olifant, schildpad of tijger. Een actie van het Wereld Natuur Fonds om reizigers te waarschuwen voor 'foute' souvenirs, gemaakt van bedreigde dieren of planten.Toeristen zwichten nog steeds voor souvenirs die gemaakt zijn van bijvoorbeeld koraal, zeldzame leersoorten, bedreigde planten of schelpen of veren van papegaaien. Daarmee lopen ze de kans een flinke boete te krijgen bij terugkeer in Nederland, en bovendien zijn ze hun souvenir dan kwijt. Maar ze houden ook de handel in 'foute' souvenirs in stand. Want zolang er vraag is, blijft er aanbod. Grote schelpen, soms bewerkt tot lamp, orchideeën, 'rainsticks' die gemaakt worden van catussen, een potje kaviaar (van de ernstig bedreigde steur), riemen van hagedissenleer of tijgerpleisters en andere traditionele medicijnen waarin tijgerbotten zijn verwerkt.....
Het wordt allemaal verkocht aan toeristen die er liever niet bij stil staan dat ook dat ene exemplaar dat zij aanschaffen, bijdraagt aan het verdwijnen van zeer zeldzame dier- en plantensoorten.Daar werden de toeristen zaterdag 21 juli - traditioneel een topdag op Schiphol - op een ludieke manier op geattendeerd door 4 enthousiaste 'dieren' waarmee ze op de foto konden. Die foto ging vervolgens in een mooi mapje met souvenir-tips van het Wereld Natuur Fonds. Voor de Engelstalige reizigers op Schiphol was er een speciale Engelse versie. Een leuk geheugensteuntje bij het shoppen op de vakantiebestemming.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.