Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

WNF tegen 'foute' souvenirs

31 jul 2006
  •  
leestijd 2 minuten
vv_newsimg_190999.jpg
Het Wereld Natuurfonds (WNF) is, net als voorgaande jaren, deze zomer gestart met een campagne tegen 'foute' souvenirs. Jaarlijks treft de Douane bij controles allerlei souvenirs aan in koffers van reizigers, die zijn gemaakt van bedreigde dieren of planten, zoals ivoren beeldjes, sieraden van koraal, een doopvontschelp als lampje of een riem van slangenleer. Al enkele jaren werkt het Wereld Natuur Fonds onder de noemer ‘Kijken, kijken, niet kopen!’ aan het voorlichten van reizigers over de risico’s verbonden aan de aanschaf van foute souvenirs. Risico’s voor de natuur én de portemonnee want invoer van foute souvenirs kan flinke boetes opleveren.
Onderzoek van het Wereld Natuur Fonds laat zien dat de kennis van de Nederlanders over wat foute souvenirs zijn de laatste jaren al wel gestaag is toegenomen. Toch is het probleem dat de natuur ernstig onder druk staat door de handel in illegale natuurproducten en foute souvenirs, verre van opgelost. En staan de opslagkamers van de Doaune nog steeds vol met de meest uiteenlopende en exotische foute souvenirs aangetroffen in koffers van Nederlandse reizigers. Bovendien zijn deze inbeslagnames slechts het topje van de totale berg souvenirs die ons land jaarlijks voor een groot deel ongezien binnenkomt.
Reizigers gaan vaak naar een (ver) vakantieland toe juist vanwege de prachtige natuur. Het Wereld Natuur Fonds roept reizigers op om zich hiervan bewust te zijn, foute souvenirs te laten staan en zo mee te helpen om de natuur in verre landen te behouden, ook voor toekomstige generaties reizigers!
Het WNF heeft daarom een site in het leven geroepen zodat vakantiegangers kunnen kijken wat wel en niet toegestaan is.
Meer informatie: www.wnf.nl/souvenirs

Meer over:

nieuws - natuur

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar