Vroege Vogels

WNF start audiopetitie tegen wildlife crime

  •    •  
15-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
tijger_45.jpg
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) start een audiopetitie waarin om concrete maatregelen wordt gevraagd tegen wildlife crime. Zo wil het WNF dat wildlife crime erkend wordt als een serieuze misdaad, de binnenlandse handel in ivoor overal wordt verboden, en dat landen die dat nog niet doen wetten tegen het verkopen van neushoornhoorn strikter gaan handhaven.
Verzamelde brullen
WNF-ambassadeur Carice van Houten roept al brullend in een online-video iedereen op met zijn of haar stem een brul achter te laten op de speciale website van het WNF. Alle brullen worden verzameld in een audiopetitie, die zal worden aangeboden aan de Nederlandse delegatie die in maart 2013 naar de internationale CITES-top over handel in bedreigde dieren gaat.
CITES
Aan de CITES-top nemen meer dan 170 landen deel. Daarmee is CITES een van de meest succesvolle natuurbeschermingsverdragen ter wereld. In de verdragen staan afspraken over de handel in wilde dieren en planten. De top start op 3 maart 2013, precies veertig jaar na de eerste vergadering. Tijdens de top worden voorstellen gedaan over de uitvoering van het CITES-verdrag. Het WNF neemt actief deel aan de conferentie en werkt samen met verschillende partijen om er voor te zorgen dat het verdrag wordt nageleefd.
Audiopetitie
Voor zover bekend is het de eerste keer dat een audiopetitie wordt gemaakt. Op de site van de petitie kunnen bezoekers zo hard mogelijk brullen en hun eigen brul en die van anderen daarna terug beluisteren. Met alle brullen wordt op de website een tijgervloerkleed weer tot leven gebracht.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.