Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WNF-oprichter Luc Hoffmann overleden

  •  
24-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WNF_01.jpg
De Zwitserse natuurbeschermer, vogelkenner en medeoprichter van het Wereldnatuurfonds (WNF) Luc Hoffmann is afgelopen donderdag in Frankrijk op 93-jarige leeftijd overleden. Dit heeft een onderzoekscentrum voor de natuur dat hij in de Camargue oprichtte, Tour du Valat, vrijdag bekendgemaakt, melden Franse media.
Zwitser
Hoffmann werd in 1923 in Basel geboren als telg uit een schatrijke Zwitserse familie. Zo was hij erfgenaam van de onderneming Hoffmann-Laroche (die nu Roche heet). Het WNF werd in 1961 door natuurliefhebbers opgericht. De eerste voorzitter was de Nederlandse prins Bernard (1911-2004).
Natuurbescherming
In de Camargue geldt Hoffmann als redder van de regio. De burgemeester van Arles, Hervé Schiavetti, prees Hoffmann vrijdag als een ziener die al aan natuurbescherming en natuurbehoud werkte, toen dat bewustzijn over het milieu nog vrijwel niet bestond. "Hij heeft zijn leven aan de natuur gewijd en Arles en de Camargue een nieuwe bestemming gegeven", zegt Schiavetti. Hoffmann stond aan de wieg van het nationale natuurpark de Camargue. Hoffmann stichtte in Arles ook de Fondation Vincent van Gogh die er nu ruim dertig werken van de Nederlandse schilder tentoonstelt.
Door: ANP

Meer over:

wnf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.