Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WNF: illegale handel wakkert stroperij aan

  •  
23-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
javaanse_neushoorn.jpg
De grootste aanjager van stroperij op tijgers en neushoorns is Vietnam, omdat het land vrijwel niets onderneemt tegen illegale handel. Dat zegt het Wereld Natuur Fonds in het onderzoek Wildlife Crime Scorecard dat maandag is gepubliceerd.
De neushoorn is het slachtoffer van de Vietnamese overtuiging dat de hoorn geneeskrachtig is. Het WNF roept Vietnam op de straffen op illegale handel te verhogen. Omdat de handel in ivoor in Thailand niet verboden is, gaat daar veel gestroopt ivoor naartoe, afkomstig van olifanten uit Afrika.
Door de toegenomen welvaart in landen als Vietnam, China en Thailand is de stroperij en illegale handel de afgelopen jaren flink toegenomen. Zo werd in 2011 in Zuid-Afrika een record van 448 neushoorns gedood. Dit jaar zijn het er al 262.
In het rapport worden 23 landen vergeleken. Hoewel de Afrikaanse landen in het algemeen ook niet goed scoren, zijn er verbeteringen te zien. Zo hebben de Centraal-Afrikaanse regeringen onlangs een handhavingsplan tegen stroperij ondertekend.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.