Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WNF beraadt zich op samenwerking met Essent

  •  
13-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine_panda.jpg
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft maandag 12 januari via de media kennis genomen van de (voorgenomen) overname van energieproducent Essent door het Duitse RWE. De overname door RWE is voor het WNF aanleiding om zich te beraden op de samenwerking met Essent.
Het Wereld Natuur Fonds sluit partnerschappen met (grote) bedrijven die aantoonbaar voorloper zijn in hun branche voor wat betreft duurzaamheid en verantwoord gebruik van grondstoffen en energie. Het is de vraag of Essent als onderdeel van RWE nog steeds een voortrekkersrol kan vervullen.
De samenwerking tussen het WNF en Essent dateert al van 1995, toen Essent als eerste Groene Stroom op de markt bracht. Sindsdien hebben beide organisaties veel ondernomen om dit energieproduct tot een succes te maken. Het WNF verlengde in 2006 het partnerschap met Essent voor vier jaar. Gedurende de looptijd van het partnerschap, mag Essent zich hoofdsponsor van het WNF noemen.
Bron: WNF

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.