Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

WNF-actie voor Nederlandse koraalriffen

  •  
28-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koraalrif.jpg
De Nederlandse koraalriffen bij Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn dit jaar onderwerp van de jaarlijkse inzamelingsactie van de kinderclub van het Wereld Natuur Fonds. De actie gaat zondag van start in Burgers' Zoo in Arnhem en duurt tot eind mei. Kinderen verzinnen zelf manieren om geld op te halen.
In 2013 werd ruim 3 ton ingezameld voor de bescherming van neushoorns in Zuid-Afrika. ,,Toen waren er bijvoorbeeld 'antistroopwafels' en nog veel meer grappige acties'', vertelt Dylan de Gruijl van WNF.
Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn sinds oktober 2010 bijzondere gemeenten van Nederland, waardoor ons land ineens koraalriffen heeft. ,,Die zijn nu nog redelijk gezond. We moeten ze op tijd beschermen en niet wachten tot het slecht gaat. Het koraal is de kraamkamer van de zee.'' Door vervuiling, cruiseschepen, bebouwing langs de kust en verkeerde visserij staat het koraal onder druk. ,,Bonaire heeft het oudste zeereservaat ter wereld. Daar mogen we als Nederland trots op zijn.''
Dit jaar wil WNF het ingezamelde geld onder meer besteden aan onderzoek naar schildpadden, het laten schoonmaken van stranden en training en uitrusting van de parkwachters op de eilanden.
Voor basisscholen heeft WNF een lespakket over koraalriffen gemaakt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.