Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Witte Huis kleurt 'groen' door zonnepanelen

  •  
16-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
whitehouse.jpg
Het Witte Huis in Washington, het kantoor van de Amerikaanse president Barack Obama, kleurt deze week langzaam groen. Op het dak van de presidentiële residentie worden zonnepanelen geïnstalleerd, berichtte de Washington Post vrijdag.
Over de producent of de installateur zijn geen details vrijgegeven. Wel is gemeld dat het gaat om zonnepanelen ,,van Amerikaanse makelij''.
De installatie van de panelen illustreert volgens een medewerker van het Witte Huis de betrokkenheid van de president bij duurzame energie. Obama heeft zich ten doel gesteld om in 2020 het energieverbruik van de federale overheid voor 20 procent uit hernieuwbare energiebronnen te halen.
Het is overigens niet de eerste keer dat het presidentiële gebouw van zonnepanelen wordt voorzien. In de jaren '70 besloot president Jimmy Carter tot de aanleg van 32 zonnepanelen, die in 1986 door president Ronald Reagan werden verwijderd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.