Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wisent terug in duinen bij Zandvoort

  •  
13-11-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_149546.jpg

© wisent

In de loop van volgend jaar lopen er wisenten rond in het Kraansvlak, een duingebied in de buurt van Zandvoort. Dat heeft een woordvoerder van natuurorganisatie ARK zaterdag laten weten. Het gebied van tweehonderd hectare is eigendom van PWN Waterleiding Noord-Holland. Het gaat om een proefproject van drie jaar.
De wisent of Europese bizon moet onder meer het dichtgroeien van het duingebied voorkomen. Vroeger was die taak vooral weggelegd voor konijnen. Door ziektes zijn er nu veel minder konijnen in de duinen.
ARK wilde al jaren de wilde grote grazers naar Nederland halen. Wisenten komen onder voor in Duitsland, Polen en Zweden. In die landen wordt nu gezocht naar een homogene groep van zes à zeven dieren. De beesten zijn gek op takken, knoppen en bladeren van bomen en struiken.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.