Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Winterbeschutting Oostvaardersplassen geopend.

  •  
18-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oostvaarderplassen.jpg
Staatsbosbeheer gunt ook deze winter de dieren in de Oostvaardersplassen alle rust. Daarom is de toegang tot de aanliggende beboste delen net als voorgaande jaren van 16 januari tot eind april beperkt.
Welzijn
De voornaamste reden voor de tijdelijke afsluiting is dat dieren in de winter behoefte hebben aan beschutting. In de winter kunnen de grazers minder voedsel vinden. De dieren passen zich aan door zo min mogelijk te bewegen en zo spaarzaam mogelijk met hun vetvoorraden om te gaan. Als ze zich onnodig verplaatsen, gebruiken ze meer energie. Beschutting is essentieel voor hun welzijn.
Beheer en veiligheid
Staatsbosbeheer houdt de conditie van de dieren in de Oostvaardersplassen scherp in de gaten. Als een dier in een mindere conditie komt, en het aannemelijk is dat het de winter niet zal overleven, wordt het afgeschoten. Bij deze afweging wordt onder andere gekeken naar beschutting, voedsel en weersomstandigheden. Ook om te voorkomen dat eventuele omstanders bij het afschieten gevaar lopen is de toegankelijkheid van het gebied beperkt.
Lees meer op: Staatsbosbeheer.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.