Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Winnaar Nationale Natuur Filmwedstrijd

  •  
30-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nationale Natuur film wedstrijd 2017

© Bron: WFFR

Tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam werd zaterdag de winnaar van de Nationale Natuur Filmwedstrijd bekend gemaakt. Aan deze wedstrijd konden jongeren tot en met zestien jaar meedoen. Alle deelnemers hadden een eigen korte natuurfilm gemaakt van maximaal drie minuten.

Winnaar

De film Wind van Jasper Smale is verkozen tot winnaar. Filmmaker en jurylid Ruben Smit zei over Jasper’s inzending: "De film heeft prachtige luchtshots en een poëtische vertelling. Het gaat over wind, maar ook over hoe Jasper de wind zelf beleeft. En dat persoonlijke aspect geeft dat belangrijke beetje extra. Ik kreeg er kippenvel van."

Prijs

Jasper won met zijn eerste plaats de officiële WFFR Award, een speciale rondleiding bij Diergaarde Blijdorp en een lidmaatschap bij JNM. Bovendien heeft filmmaker Ruben Smit Jasper uitgenodigd om stage bij hem te komen lopen! Jasper is erg blij met zijn prijs en vertelt: ‘Ik keek naar buiten en toen zag ik de wind. En ik dacht: Daar moet de film over gaan! De inspiratie voor de voice-over heb ik deels van Wikipedia gehaald.’
De film is hieronder te bekijken:
Tijdens het festival zijn de tien beste films vertoond. De tweede prijs was voor Jochem Valk en zijn film Juffers. De film Vlieg in de Klas van Giovainy en Saqlain won de derde prijs.
Alle finalisten zijn hier te bekijken.
Bron: WFFR

Meer over:

iffr
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.