Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Winnaar: De gierzwaluw van Remco Daalder

  •  
17-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
295 keer bekeken
  •  
remcodaalder.jpg
De Jan Wolkers Prijs 2014 voor het beste Nederlandse natuurboek is in het radioprogramma Vroege Vogels uitgereikt aan Remco Daalder. De Amsterdamse stadsbioloog krijgt de prijs voor ‘De Gierzwaluw’, zijn zeer persoonlijke monografie over  de ‘vogelste aller vogels’.  In het Pesthuis van Naturalis kreeg Daalder de prijs uitgereikt door jurylid Karina Wolkers: 5000 euro en een origineel literair portret gemaakt door Siegfried Woldhek.
Het enige boek van de vijf genomineerden over één diersoort. 'Stadsbioloog' Remco  Daalder is van jongsaf al in de ban van deze sikkelvormige zomergast. Een jaar lang zocht hij naar alle beschikbare informatie over de vogelste aller vogels. Hij schreef er een zeer persoonlijk verhaal over: het allereerste origineel Nederlandse boek over Apus apus .
Jammer dat 'zijn' vogel nu ten zuiden van de evenaar rondvliegt en het budget van Vroege Vogels niet ruim genoeg is voor een reisje die kant op. Gelukkig is er nog een opname van Remco die eind april op zoek gaat naar de giertjes die terugkeerden naar hun zomerresidenties.
Boekgegevens
Titel: De Gierzwaluw
Auteur: Remco Daalder
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 9789045022239
Pagina's: 205
Prijs: € 24,99 
gierzwaluw_robbelterman
Fotograaf: Belterman
gierzwaluw_Nella_

© Fotograaf: Nella#

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.