Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Windsector en partners tekenen gedragscode windparken

  •  
04-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windenergie_01.jpg
De Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA), Stichting De Natuur en Milieufederaties, de Stichting Natuur & Milieu en Greenpeace Nederland hebben afgelopen woensdag ‘Gedragscode draagvlak en participatie windenergie op land’ ondertekend. Met deze gedragscode willen de ondertekenaars het draagvlak voor windenergie behouden en versterken. Dit door eenduidige afspraken te maken over hoe de omgeving wordt betrokken bij de ontwikkeling van windparken.
Draagvlak
In het Energieakkoord is afgesproken dat in 2020 minstens 6.000 MW windenergie op land moet zijn gerealiseerd. Nu staat er in Nederland ruim 2.500 MW aan windturbines op land. Groei en versnelling in deze omvang is alleen mogelijk als het draagvlak voor windenergie behouden blijft en verder groeit. De ondertekenende partijen denken dat daarvoor in een zo vroeg mogelijk stadium de dialoog met de omgeving moet worden gezocht, diezelfde omgeving serieuze inspraak kan hebben bij procedures en meeprofiteert van de ontwikkeling van windmolenparken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.