Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Windmolens gevaar voor vleermuizen

  •  
21-07-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111908.jpg
Zoogdiervereniging VZZ maakt zich zorgen over het effect van windmolens op de vleermuizenstand. In een brief aan minister Cramer (VROM) waarschuwt de club dat het toenemend aantal windmolenparken gevaar oplevert voor vleermuizen. De beestjes lijken de wieken niet tijdig te kunnen ontwijken.
In Nederland is nog geen onderzoek gedaan naar het effect van windmolens op vleermuizen. In onder andere Duitsland is dat wel gebeurd. Daaruit kwam naar voren dat in vijf jaar tijd bijna zevenhonderd vleermuizen zijn gesneuveld na contact met wieken van windmolens. De zoogdiervereniging wil dan ook dat in Nederland goed onderzoek gedaan wordt naar waar windmolens komen.
,,Vleermuizen trekken in voor- en najaar langs de kust en hier zijn juist grote windmolenparken gepland.'' Ook zouden geen windmolens gebouwd moeten worden langs bosranden. Een andere mogelijkheid om vleermuizen te beschermen tegen de wieken is om de windmolens in bepaalde periodes stil te leggen.
Bron ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.