Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Windenergie op zee binnen 15 jaar rendabel'

  •  
13-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windenergie.jpg
Windenergie op zee kan binnen 15 jaar rendabel en subsidievrij zijn. Dat stellen de belangrijkste spelers op de markt voor windenergie in het vrijdag gepubliceerde onderzoek Offshore Proof van PricewaterhouseCoopers (PwC).
Toename capaciteit
De afgelopen jaren nam de Europese capaciteit van windenergie op zee al sterk toe. Vanaf 2008 verdubbelde deze tot 3000 megawatt in 2010. Nederland neemt hierin een kleine 10 procent voor zijn rekening. Op termijn moet windenergie op zee voor ongeveer 12 procent gaan bijdragen aan de totale elektriciteitsproductie in de EU. Maar voor het zover is, zijn nog heel wat stappen te zetten op technisch, logistiek, financieel en beleidsvlak, aldus het rapport.
,,Wil Nederland hierin een rol spelen, dan hebben we - zeker in vergelijking met ons omringende landen - nog een lange weg te gaan'', aldus Paul Nillesen van PwC. De studie laat volgens hem zien dat offshore windenergie grote potentie heeft. Daar kan Nederland met zijn havenfaciliteiten en offshorebedrijven zeker van profiteren. ,,Maar dan moeten de sector en de overheid samen aan de slag.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.