Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Willinks Weust is verborgen parel

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
gevlekte orchis

© Gevlekte orchis, foto: Henny Radstaak

Achter in de Achterhoek, ten oosten van Winterswijk, ligt een verborgen natuurparel: een heel kleinschalig en afwisselend gebied, met hoogteverschillen en diverse bodemsoorten. In de ondergrond komt Muschelkalk en Bontzandsteen voor. Deze kalk wordt nog steeds uit de steengroeve in de buurt gehaald en verkocht.
De afwisseling is zo groot dat er op slechts tientallen meters van elkaar verwijderd totaal verschillende biotopen voorkomen. In de vochtige graslanden (blauwgraslanden) van Willinks Weust groeien zeldzame planten zoals karwijselie, vlozegge, blonde zegge, bevertjes en kammos. Behalve blauwgraslanden komen in het gebied ook jeneverbesstruiken, hulst, beukenbossen en eiken-haagbeukenbossen voor. Maar het mooist op dit moment zijn de orchideeën die in bloei komen.
Vroege Vogels TV komt op vrijdag 25 mei 2018 vanuit de natuur rond Winterswijk.  Vroege Vogels TV elke vrijdag vanaf 19.35 uur op NPO 2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.