Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Willemijn Veenhoven en Menno Bentveld in nieuw seizoen Vroege Vogels TV

  •  
17-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
356 keer bekeken
  •  
Menno_willemijn_1

Menno en Willemijn op woeste zee. Op de Noordzeebodem zijn veel fossielen te vinden uit de laatste ijstijd.

© Vroege Vogels

Wolharige mammoeten, hyena's, neushoorns, sneeuwuilen, reuzenherten en nog meer reusachtige dieren. In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Vroege Vogels duikt het team in de ijstijden. Wat leefde er toen in ons land en hoe weten we dat? Menno Bentveld en nieuwe Vroege Vogel Willemijn Veenhoven gaan op zoek naar fossiele botten, doen onderzoek in de kiezen van muskusossen en peuteren in hyenakeutels. Een verrassende eerste aflevering, die gevolgd wordt door uitzendingen vanuit Nederlandse natuurgebieden als de Ooijpolder, Alde Feanen en de Maashorst.

Het nieuwe seizoen van Vroege Vogels is vanaf 20 maart elke vrijdag te zien, om 19.55 uur bij BNNVARA op NPO 2. 

Dankzij vele deskundigen en talrijke vrijwilligers kunnen we ons nu een beeld vormen van het leven tijdens de ijstijden. En dat beeld is anders dan veel mensen wellicht zouden verwachten. Menno: 'Uiteraard duiken wij de natuur in, op zoek naar sporen van de ijstijden. De Utrechtse Heuvelrug bijvoorbeeld is het resultaat van de enorme krachten die het ijspakket uit Scandinavië op ons land heeft uitgeoefend. En ook op het strand wemelt het van de botten, wervels en stukken slagtand.'

Voor Willemijn Veenhoven wordt dit het eerste seizoen: 'Het presenteren van Vroege Vogels is mijn droombaan. Ik mag gewoon twee dagen per week een beetje ravotten in de natuur! Toen dat zich aandiende, kon ik het niet laten schieten. Ik wil vooral laten zien hoe waanzinnig mooi Nederland is.'

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.