Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Willem-Alexander pleit voor zonne-energie

  •  
15-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonneboiler_overbosch_02.jpg
Prins Willem-Alexander heeft donderdag tijdens de derde dag van het staatsbezoek aan Duitsland een pleidooi voor zonne-energie gehouden. De effecten van de tsunami in Japan hebben ,,op niet te mis verstane wijze'' duidelijk gemaakt dat een veilige en duurzame energieproductie de voorkeur verdient, zei de prins in Dresden tegen een groep wetenschappers en ondernemers.
,,Met behulp van de zon zou het mogelijk zijn om ons energieprobleem op te lossen'', aldus Willem-Alexander. ,,Om de dertig minuten neemt de aarde namelijk voldoende zonlicht op om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Om de dertig minuten!''
In Dresden en omgeving hebben zich de afgelopen twintig jaar veel hightechbedrijven gevestigd. De kroonprins, koningin Beatrix en prinses Máxima bezochten een daarvan: Solarwatt, een producent van zonnepanelen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.