Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wildplukken is booming

  •  
04-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
wildpluk_thomas.jpg
Overal in de vrije natuur zijn eetbare planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen te vinden. Van bramen tot waterkers en van eekhoorntjesbrood tot kastanje. En plukken mag! Mits voor eigen gebruik.
De aloude traditie van het zelf plukken en rapen van eten uit de vrije natuur staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling. Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde organiseren zondag 7 september de allereerste Nationale Wildpluk Conventie, in Beek-Ubbergen. Om ervaringen uit te wisselen, recepten uit te wisselen, te wandelen, te plukken en te proeven.
De Nationale Wildpluk Conventie vindt - van 11.00 tot 16.00 uur - plaats in de weiden en bossen op de Nijmeegse heuvelrug, in en rond Huize Wylerberg (Rijksstraatweg 174, Beek-Ubbergen). Toegang is gratis.
Meer informatie op lekkerlandschap.nl
wp-eekhoorntjesbrood
Eekhoorntjesbrood van fotograaf daksaya
wp-tamme-kastanjes
Tamme kastanjes van fotograaf meeney
wp-waterkers
Kleine veldkers van fotograaf mettakromhout
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.