Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wilde zwijnen teisteren chinese dorpen

  •  
13-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_13.jpg
Wilde zwijnen zijn in tien dorpen in het oosten van China een ware plaag geworden. De bewoners van de plaatsjes in de provincie Zhejiang doen er alles aan om de zwijnen te verdrijven. Maar vuvuzela's, vuurwerk en bommen hebben tot nog toe allemaal geen nut gehad, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag.
In het gebied leven circa 150.000 zwijnen. Dat is vijf keer zoveel als tien jaar geleden. De dieren zijn een probleem omdat ze de oogst van de plaatselijke boeren verwoesten. In een van de getroffen dorpen is al een derde van de oogst opgegeten door de zwijnen.
De inwoners van de dorpen hebben een antizwijnenteam gevormd met 23 leden. Zij proberen de dieren weg te jagen. Daarvoor gebruiken ze naast de vuvuzela's ook gongs en karaokemuziek.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.