Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wilde ooievaars in Den Haag

  •  
03-06-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
In de vroege ochtend van Hemelvaartsdag zijn twee jonge ooievaars uit hun ei gekropen. De ooievaars stonden de afgelopen maand al flink in de belangstelling, vooral om dat het zo exclusief is dat wilde ooievaars broeden middenin de drukke stad Den Haag.


Staatsbosbeheer, eigenaar van  het Haagse bos en het Malieveld , is zo verheugd dat men op 3 juni vanaf 8.00 uur beschuit met muisjes aan alle passanten heeft uitdeeld. Ook de burgervader van Den Haag, dhr. Deetman, en enkele wethouders waren hierbij aanwezig.
Den Haag en de ooievaar
De stad Den Haag en de ooievaar horen al eeuwen bij elkaar. In Den Haag waren vroeger veel ooievaarsnesten te vinden. Misschien is dat ook de verklaring waarom in het stadswapen een statige ooievaar is afgebeeld. Rondkijkend in de stad is de afbeelding van de ooievaar overal aanwezig. Op gebouwen, op hekwerken, maar ook in allerlei hedendaagse uitingen. De ooievaar uit het stadswapen is ook de basis van het huidige logo van Den Haag: een gestileerde ooievaar die over de kustlijn vliegt.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.