Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wilde gorilla's gebruiken ook gereedschap

  •  
29-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_130062.jpg
Gorilla's die in het wild leven maken gebruik van gereedschap. Een Duits onderzoeksteam is het als eerste gelukt om dat door middel van foto's vast te leggen. Op de foto's van gorilla's in Congo is onder meer te zien hoe een dier een stok gebruikt omvanaf de oever te kijken hoe diep een meer is, zo meldde donderdag het blad PLoS Biology.
Van gorilla's in dierentuinen was het al bekend dat zij gereedschap gebruikten. Wetenschappers hebben dat ook al eerder geconstateerd bij chimpansees en orang-oetans in het wild. De waarneming dat ook wilde gorilla's het gebruik van gereedschap zich eigen hebben gemaakt, zal volgens een van de Duitse onderzoekers nieuwe inzichten verschaffen over de ontwikkeling van de mens.
Een Amerikaans onderzoeksteam maakte donderdag overigens bekend dat er in Congo momenteel waarschijnlijk meer gorilla's leven dan eerder werd gedacht. Twee grote gorilla-populaties hebben tot nu toe relatief ongeschonden de burgeroorlog in het land doorstaan. De twee groepen zouden bij eerdere schattingen van het aantal dieren in het land niet of nauwelijks zijn meegeteld. Het gaat om de zogenoemde Grauer-gorilla's die leven in het oosten van Congo.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.