Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wilde bijen in Rotterdamse haven

  •  
02-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
Heideviltbij

© De heideviltbij in het Rotterdamse havengebied. Foto: Niels Godijn

Het gaat redelijk goed met wilde bijen in het havengebied van Rotterdam, in tegenstelling tot wilde bijen in de rest van Nederland. In de haven worden zelfs bijzondere bijensoorten aangetroffen. 

Havengebied

Het havengebied is natuurlijk een plek voor van grote bedrijventerreinen maar daar tussenin zijn talloze wegbermen en groenzones te vinden. En deze gebieden beschikken over een indrukwekkende diversiteit aan planten en dieren, voornamelijk soorten die je verwacht in duingebieden. Zo bleek na inventarisatie van Bureau Stadsnatuur Rotterdam. 
Haven Rotterdam

© Duinlandschap in haven Rotterdam. Foto: Jesper Buursink

Linde Slikboer van EIS Kenniscentrum op zoek naar wilde bijen in het droge duinlandschap in de Rotterdamse haven. Foto: Jesper Buursink

Wilde bijen

De uitbundige vegetatie van de gebieden tussen de bedrijventerreinen heeft een grote aantrekkingskracht op insecten. EIS Kenniscentrum voert dit jaar een inventarisatie uit van de wilde bijen in dit havengebied. En na de eerste tellingen blijken er al 60 verschillende bijensoorten aangetroffen waardoor zeer bijzondere soorten, zoals het geeltipje en de kleine heideviltbij. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.