Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wildcams filmen verborgen leven in de tuin

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
bunzing
Dankzij wildcams krijgen we tegenwoordig een goed beeld van wat er allemaal in de tuin gebeurt, ook 's nachts. Zoogdieronderzoekers hangen in een viertal gemeenten bij burgers in de tuin gedurende een aantal weken een cameraval op. Met de beelden krijgen zij inzicht op de invloed van de eigenschappen van tuinen op het voorkomen van soorten, van stadstuinen tot tuinen in buitengebieden. Op die manier bouwen ze een enorme database op met gegevens van zeer lastig te onderzoeken soorten uit tuinen.
In deze compilatie zie je bijvoorbeeld een vos die een ei opgraaft, twee vechtende egels, steenmarters die over een balk rennen, een gapende egel, een bunzing die een vos wegjaagt en een nieuwsgierige reegeit met haar twee kalfjes.
Beelden van: Hans van Heijningen, gwjd, Arne Wild, Anke van der Westerlaak, Douwe Greydanus, Luuk Eikelboom en Leni Valster.

Meer over:

wildcam,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

herberg
herberg4 dec. 2016 - 17:57

Dat lijkt mij helemaal geweldig! Ik zou graag weten wat er zoal rond ons huis in't buitengebied rond scharrelt.Onlangs zag ik in de buurt een bunzing de berm in verdwijnen. Maar helaas was er daarna jammerlijk ergens (ook in de buurt) een dood gereden.Ik hoop maar dat er méér dan één rond loopt (liep) bij ons.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.