Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wildcams filmen verborgen leven in de tuin

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
245 keer bekeken
  •  
bunzing
Dankzij wildcams krijgen we tegenwoordig een goed beeld van wat er allemaal in de tuin gebeurt, ook 's nachts. Zoogdieronderzoekers hangen in een viertal gemeenten bij burgers in de tuin gedurende een aantal weken een cameraval op. Met de beelden krijgen zij inzicht op de invloed van de eigenschappen van tuinen op het voorkomen van soorten, van stadstuinen tot tuinen in buitengebieden. Op die manier bouwen ze een enorme database op met gegevens van zeer lastig te onderzoeken soorten uit tuinen.
In deze compilatie zie je bijvoorbeeld een vos die een ei opgraaft, twee vechtende egels, steenmarters die over een balk rennen, een gapende egel, een bunzing die een vos wegjaagt en een nieuwsgierige reegeit met haar twee kalfjes.
Beelden van: Hans van Heijningen, gwjd, Arne Wild, Anke van der Westerlaak, Douwe Greydanus, Luuk Eikelboom en Leni Valster.

Meer over:

wildcam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.