Vroege Vogels

Wildcams filmen verborgen leven in de tuin

  •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
bunzing
Dankzij wildcams krijgen we tegenwoordig een goed beeld van wat er allemaal in de tuin gebeurt, ook 's nachts. Zoogdieronderzoekers hangen in een viertal gemeenten bij burgers in de tuin gedurende een aantal weken een cameraval op. Met de beelden krijgen zij inzicht op de invloed van de eigenschappen van tuinen op het voorkomen van soorten, van stadstuinen tot tuinen in buitengebieden. Op die manier bouwen ze een enorme database op met gegevens van zeer lastig te onderzoeken soorten uit tuinen.
In deze compilatie zie je bijvoorbeeld een vos die een ei opgraaft, twee vechtende egels, steenmarters die over een balk rennen, een gapende egel, een bunzing die een vos wegjaagt en een nieuwsgierige reegeit met haar twee kalfjes.
Beelden van: Hans van Heijningen, gwjd, Arne Wild, Anke van der Westerlaak, Douwe Greydanus, Luuk Eikelboom en Leni Valster.

Meer over:

wildcam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

herberg
herberg4 dec. 2016 - 17:57

Dat lijkt mij helemaal geweldig! Ik zou graag weten wat er zoal rond ons huis in't buitengebied rond scharrelt.Onlangs zag ik in de buurt een bunzing de berm in verdwijnen. Maar helaas was er daarna jammerlijk ergens (ook in de buurt) een dood gereden.Ik hoop maar dat er méér dan één rond loopt (liep) bij ons.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.