Vroege Vogels

'Wild zwijn' genomineerd voor de House of Animals Awards

  •  
14-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wild zwijn

© jvriens

Vroege Vogels is genomineerd voor de House of Animals Award 2017 in de categorie non-fictie (infotainment) met de reportage over het wild zwijn. House of Animals is een onafhankelijk Nederlands kenniscentrum en denktank op het gebied van dierenwelzijn en –rechten. De organisatie heeft tot doel kennis en ideeën op het gebied van dierenwelzijn en –rechten bij elkaar te brengen, uit te breiden en te delen. Er gestemd worden op mediaproducties in de verschillende categorieën.

Wild zwijn: aanwinst of overlast

De reportage over Wild zwijn draait om de groei van de wilde zwijnenpopulatie. Het wild zwijn hoort van oorsprong tot de Nederlandse natuur. De laatste jaren groeit hun aantal weer. ‘Mooi’, vinden veel natuurliefhebbers. Maar er ontstaat ook schade voor de landbouw en gevaar voor het verkeer. De vraag is hoe je het vrij rondlopend wild zwijn het beste kunt beheren.
Op 4 oktober 2017 zal House of Animals dan voor het eerst de House of Animals Awards organiseren in de A’DAM Toren. Een groots gala waar mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn worden beloond.
House of Animals stelt dat de media een ongelofelijk belangrijke rol spelen in het onder de aandacht brengen van dierenwelzijn. House of Animals wil mensen die werkzaam zijn in de mediabranche stimuleren en belonen voor het feit dat zij dierenwelzijnsonderwerpen in hun producties verwerken. De aandacht die er dan is voor dierenwelzijn heeft een enorm effect op het bewustzijn van de kijkers.
Op de House of Animals Award 2017 kan t/m 20 september gestemd worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.