Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wie wordt Pluk van de Petteflet 2015?

  •  
08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pluk_website.jpg

© ©Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Op 7 juni is het zo ver: dan maken we in de uitzending van Vroege Vogels de winnaar van de Pluk van de Pettefletprijs 2015 bekend. Maar voor het zover is, moet er natuurlijk gestemd worden…
De prijs is een initiatief van Vroege Vogels en de twaalf provinciale natuur- en milieufederaties, en wordt uitgereikt aan degene met het beste idee om natuur en landschap in Nederland te verfraaien.
Naamgever is Pluk van de Petteflet, hoofdpersoon uit het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt. In dat boek weet Pluk te voorkomen dat de Torteltuin – een mooi stukje groene natuur – wordt betegeld.
Prijs
Drie kandidaten dingen mee naar de titel ‘ Pluk van de Petteflet 2015 ' (en maken daarmee kans op 3.000 euro om hun project te realiseren).
De komende weken zijn de drie kandidaten te horen in Vroege Vogels. Deze zondag is dat Michel Lintermans. Als het aan hem ligt wordt het treinstation Deurne in Noord-Brabant groen en gezellig. Niet alleen met bomen en planten, maar ook met begroeide daken, LED-verlichting, een waterpomp en mooi ingezaaide bermen.
De twee andere kandidaten zijn landschapsarchitect Bob Radstake (met een project over ‘levend bouwen’) en Lieke Vullings uit Groesbeek (met plannen voor een Gelders oerbos).
Stemmen op een van de genomineerden kan tot en met 1 juni! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.