Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wie wint de HIER Energie Nul Prijs?

  •  
11-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
HIER_logo_klimaatbewust.png
Wie wint dit jaar de HIER Energie Nul Prijs? Het HIER Klimaatbureau en NLingenieurs hebben vandaag de zes genomineerden bekend gemaakt voor deze prijs, die is bedoeld voor innovatieve, energiezuinige en duurzame projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Op 28 juni aanstaande zal Energie Nul Prijs worden uitgereikt door Prinses Laurentien.
Integraal onderdeel
De HIER Energie Nul Prijs is een jaarlijkse competitie voor Energie Nulprojecten in de grond-, weg- en waterbouw, bijvoorbeeld een station, een sluis of een bedrijventerrein. 'Nul' betekent hier dat de projecten in het gebruik geen energie kosten, omdat de energiebehoefte wordt opgewekt met duurzame energiebronnen die een integraal onderdeel vormen van het project.
Innovatie vergroten
Energie Nulprojecten leiden tot een reductie van energie, grondstoffen en dus kosten. Ook hebben de projecten een positieve impact op de omgeving. De HIER Energie Nul Prijs wil met deze competitie de duurzame innovatie vergroten in de grond-, weg- en waterbouw.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.