Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wie is het liegebeest?

  •  
16-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wat is het meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn. Wakker Dier maakt zondag in Vroege Vogels de kandidaten bekend voor de zogeheten liegebeest van het jaar. In 2009 won de gesubsidieerde tv-reclame ‘Kalfsvlees, daar wordt iedereen vrolijk van’. Vorig jaar won de misleidende term ‘scharrelei’.
In 2009 won de - met EU gelden - gesubsidieerde reclame ‘Kalfsvlees, daar wordt iedereen vrolijk van’ met Rob Geus. Deze reclame werd toen van de buis gehaald. Vorig jaar won de misleidende term ‘scharrelei’, omdat veel Nederlanders hierdoor ten onrechte denken dat scharrelkippen buiten scharrelen. In werkelijkheid staan deze kippen op elkaar in een dichte stal en komen nooit buiten. In andere landen heet dit ei daarom gewoon  ‘schuurei’ of ‘grondei’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.