Vroege Vogels

Wethouder bedreigd om windmolens

  •  
23-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groene_stroom.jpg
Wethouder Nico Verlaan van het Gelderse Duiven is de afgelopen maanden bedreigd wegens de voorgenomen plaatsing van een aantal windturbines in de gemeente. Dat zei hij zondag in het radioprogramma Atlas van de omroep Llink.
De komst van vier windmolens van 150 meter in Duiven roept veel weerstand op, onder andere in het naburige dorp Lathum. De CDA-wethouder zei dat zijn gezin met de dood wordt bedreigd en dat er op internet luchtfoto's van zijn huis zijn gezet.
Bijna twee derde van de bouwprojecten voor windmolenparken loopt momenteel vast in de besluitvorming bij gemeenten, bleek vorige maand uit een analyse van alle projecten die bij het ministerie van VROM bekend waren.
De projecten stranden vooral omdat bewoners - en daarmee ook lokale bestuurders - bang zijn dat de windmolens voor overlast gaan zorgen, het landschap zullen ontsieren en dat de omliggende huizen minder waard worden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.