Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wetenschappelijke illustraties: kunst of wetenschap?

19 sep 2003
  •  
leestijd 1 minuten
Fallback image for card
Van 14 november 2003 t/m 7 maart 2004 presenteert Naturalis in samenwerking met het Anatomisch Museum de tentoonstelling "Wetenschappelijke illustraties: kunst of wetenschap?", een overzicht van hoogtepunten van medische, botanische en natuurhistorische tekeningen uit Leidse collecties vanaf de 16 e eeuw tot nu. Op 14 en 15 november vindt in Naturalis tevens het congres plaats van de Europese Vereniging voor Medische en Wetenschappelijke Illustratoren, de AEIMS (Associaton Europeenes des illustrateurs Medicaux et Scientifiques).
Prachtige aquarellen, fraaie (detail)tekeningen en vele inzichtelijke prenten van vermaarde artiesten uit de rijke collecties van Naturalis, het Nationaal Herbarium Nederland en Universiteit Leiden zijn bijeengebracht voor de tentoonstelling. Werk van onder meer Kawahara Keiga (1765- ca.1865), Joseph Wolf (1820-1899) en M.A. Koekkoek (1873-1943) is te zien, maar ook recente tekeningen en aquarellen van onder andere illustratoren van het Nationaal Herbarium Nederland en de illustratoren van Naturalis.
Meer informatie op: www.naturalis.nl

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.