Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wetenschapper wil neushoorns en olifanten in Australië

  •  
12-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110350.jpg
Een toonaangevende Australische bioloog wil dat Afrikaanse dieren als neushoorns en olifanten het noorden van Australië gaan bevolken. Alleen deze dieren kunnen al grazend een einde maken aan de explosieve opmars van het gamba-gras, een snel woekerende soort uit Afrika die in jaren vijftig werd ingevoerd door veehouders.
In de vrijdageditie van de krant The Australian zegt David Bowman dat ,,Afrikaans gras ook door Afrikaanse dieren verwijderd moet worden''. Geen enkele dier in Australië is in staat het tot vier meter hoge gras in de Northern Territory weg te knabbelen, weet de professor van de universiteit van Darwin.
Het gras blijkt al jaren gevoelig voor het ontstaan van grote branden en de soort verdringt inheemse boom- en plantensoorten zoals de eucalyptus. De laatste is juist bekend om zijn veerkracht bij branden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.