Vroege Vogels

Wet natuurbescherming door Tweede Kamer

  •    •  
13-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Haas_Katinkal.jpg

© Fotograaf: Katinkal

De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid ingestemd met de nieuwe Wet natuurbescherming. Deze wet zal de Natuurbeschermingswet, de Flora- en faunawet en de Boswet vervangen. Na het afbraakvoorstel van de vorige staatssecretaris Henk Bleker heeft de huidige staatssecretaris Sharon Dijksma de wet aanmerkelijk verbeterd, onder andere door goed te kijken naar de Nota Mooi Nederland van de fracties van PvdA, D66 en GroenLinks.
 
Van de vele (83) amendementen zijn er een stuk of 13 aangenomen. De meeste zijn verbeteringen, zoals amendementen die in de wet overheden verplichten om in hun beleid meer rekening te houden met landschappelijke waarden. Deze nieuwe wet biedt ook kansen voor een beter beheer van de wadden, bijvoorbeeld omdat de vergunningverlening meer in een hand komt bij de provincies.
 
Op dezelfde dag stemde de Tweede Kamer ook over de Omgevingswet. Het doel van die nieuwe wet is om de omgeving mooier, schoner en gezonder maken en de regels eenvoudiger.
 
Bron: De Waddenvereniging
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.