Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Westvoorne krijgt zeehondenopvang

  •  
27-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zeehond_Paulcools.jpg

© Fotograaf: Paulcools

In het Zuid-Hollandse Westvoorne komt een zeehondencrèche. Deze nieuwe opvang voor gestrande zeehonden gaat één organisatie vormen met de bekende zeehondencrèche in Pieterburen.

Kleinschalige opvang

Zeehondencrèche Westvoorne is voortgekomen uit een burgerinitiatief. De opvang ligt langs de noordelijke oever van het Oostvoornse Meer. Naast kleinschalige opvang van zeehonden zal het centrum ook informatie geven over de geschiedenis van het nabijgelegen Rotterdamse havengebied.
Uitbreiding
De crèche in Pieterburen wil de komende tijd meerdere steun- en informatiepunten openen langs de Nederlandse kust. De organisatie Pieterburen-Westvoorne zoekt ook samenwerking met andere organisaties voor zeezoogdieren. Beide stichtingen zullen gaan vallen onder een Raad van Toezicht onder voorzitterschap van voormalige staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.