Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wespendieven trekken nu door

  •  
07-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
wespendief.jpg
De laatste dagen lijkt het startschot gegeven voor de exodus van roofvogels. Als een van de eerste vertrekkenden zijn de wespendieven aan de beurt. Vanaf de trektelpost op Falsterbo, Zuid-Zweden, zijn ze onderweg naar het zuiden en zullen ze ook over ons land vliegen.
Turen
Wie nu naar boven tuurt en blijft turen, maakt een goede kans om een of meer wespendieven waar te nemen. Deze wespeneters vertrekken als een van de eerste roofvogels naar het zuiden. Het meeste van hun voedsel is niet meer voorhanden, dus ze hebben hier ook niet veel te zoeken.
TrekTellen.nl
Vanaf de beroemde trektelpost Falsterbo in Zuid-Zweden zijn de laatste dagen hoge aantallen wespendieven gemeld. Deze trekken voor een groot deel ook via Nederland, dus we kunnen er veel verwachten. Op www.trektellen.nl kun je precies zien waar ze in ons land gemeld zijn.
Bron: Natuurbericht.nl
Tekst: Harvey van Diek, SOVON Vogelonderzoek Nederland
Fotograaf: protter

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.