Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wespen weren met huismiddelen

  •  
01-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wesp_08.jpg
Het is weer wespentijd. In de tweede helft van de zomer verschijnen steeds meer van deze insecten. Een enkele wesp is te verjagen met huismiddeltjes. Bestrijden is alleen nodig als wespen agressief worden of al te veel in de weg zitten. Dat laat voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal maandag weten.
Bakje water met ammoniak
Een wespennest in huis moet worden weggehaald, maar een paar wespen kunnen worden verjaagd met een bakje water met een beetje ammoniak, met een halve citroen met daarin een paar kruidnagels of met een bakje azijn met kruidnagels.
Wegslaan geen optie
Eind juli zijn de wespen klaar met het nest en hebben ze niet veel meer te doen, aldus een woordvoerder van Milieu Centraal. ,,Ze gaan op zoek naar zoet eten, voor die tijd leven ze van insecten.'' Ze komen niet alleen af op zoet eten en drinken, maar ook op sterke parfums. De dieren wegslaan is geen optie, daarvan worden ze agressief en de kans is groot dat ze dan steken.
ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.