Vroege Vogels

Werkzaamheden Ooievaarplas

  •  
17-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_144287.jpg
Ruim een week geleden is Rijkswaterstaat begonnen met het verbreden van de sloot langs de de A6 ter hoogte van het natuurgebied de Ooievaarplas. Het Flevo-landschap is beheerder van dit natuurterrein en verleent haar medewerking aan deze herinrichting omdat dit de natuurwaarde van de Ooievaarplas zal verhogen. Automobilisten op de A6 zullen in de toekomst kunnen genieten van een brede waterpartij langs de weg.  Met de vrijkomende grond wordt  in het natuurgebied een natuurlijke geluidswal ingericht. Hierdoor zal de geluidshinder van het autoverkeer in de Ooievaarplas afnemen. 
Eerder dit jaar is al een fietspad over deze strook langs  het natuurgebied aangelegd. Daarmee is ook het Hajé-restaurant langs de A6 voor fietsers bereikbaar geworden. De aanleg van de geluidswal zal een fietstocht of wandeling over dit pad aanzienlijk aangenamer maken. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken duren.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.