Vroege Vogels

Werkzaamheden aan afrastering Natuurpark Lelystad

  •  
13-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_142737.jpg
Eind deze week begint Het flevo-landschap met werkzaamheden aan de afrastering van het hertengebied in het Natuurpark.  Het hertengebied grenst aan de Vlotgrasweg/zeeasterweg.  Bezoekers van het Natuurpark kennen het gebied als leefruimte van de Pater Davidsherten.
De werkzaamheden betreffen het verwijderen van het 20-jaar oude, slechte raster en het plaatsen van een nieuwe raster.  Ter voorbereiding hiervoor zal helaas ook behoorlijk wat randbeplanting moeten verdwijnen. Struikvormers, struiken en heggen worden verwijderd, maar opgaande bomen zullen zoveel als mogelijk gespaard blijven.  Medio november kan het nieuwe raster dan geplaatst worden.
Hoewel de werkzaamheden geen overlast opleveren voor bezoekers en passanten, zal het betreffende gebied er tijdelijk wat kaal uit zien. Na afronding van de werkzaamheden, begin 2006,  plant het Flevo-landschap echter weer nieuwe bomen en struikvormers aan,  zodat het gebied er een aantal maanden later weer begroeid en aantrekkelijk uit zal zien.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.